Ontdek de beste livechats voor websites en webshops

Het integreren van een chatprogramma op je website biedt tal van voordelen en is een essentieel hulpmiddel geworden voor bedrijven en organisaties. Of je nu een e-commerceplatform, een dienstverlenende organisatie of een online community runt, een chatprogramma stelt je in staat om direct en effectief te communiceren met je bezoekers en klanten. Hier zijn enkele redenen waarom je een chatprogramma op je website zou moeten hebben:

 1. Verbeterde klantenservice: Een chatprogramma stelt je in staat om in real-time met je klanten te communiceren. Hierdoor kun je snel vragen beantwoorden, problemen oplossen en ondersteuning bieden. Door een directe en persoonlijke benadering te bieden, vergroot je de klanttevredenheid en versterk je de relaties met je klanten.
 2. Verhoogde conversie: Een chatprogramma kan een positieve invloed hebben op je conversieratio. Potentiële klanten kunnen meteen antwoord krijgen op hun vragen en twijfels, waardoor ze sneller geneigd zijn om tot aankoop over te gaan. Bovendien kun je via het chatprogramma ook proactief aanbiedingen en aanbevelingen doen, wat de kans op conversie verder vergroot.
 3. Betere leadgeneratie: Chatprogramma’s stellen je in staat om waardevolle informatie over je bezoekers te verzamelen, zoals hun naam, e-mailadres en interessegebieden. Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor gerichte marketingcampagnes en het opbouwen van een kwalitatieve leadsdatabase.
 4. Efficiënte interne communicatie: Naast externe communicatie met klanten, kunnen chatprogramma’s ook worden gebruikt voor interne communicatie binnen je organisatie. Het stelt je medewerkers in staat om snel en gemakkelijk met elkaar te overleggen, vragen te stellen en informatie te delen, wat de algehele efficiëntie en productiviteit verbetert.

Chatprogramma kiezen: waar moet je op letten?

Bij het kiezen van een chatprogramma voor je website zijn er een paar belangrijke factoren om op te letten:

 1. Functionaliteit: Zorg ervoor dat het chatprogramma alle functies biedt die je nodig hebt, zoals real-time chat, chatgeschiedenis, aanpasbare chatvensters, chatbots, bestandsoverdracht, meertalige ondersteuning, enzovoort. Overweeg ook integratiemogelijkheden met andere tools of platforms die je al gebruikt.
 2. Gebruiksvriendelijkheid: Kies een chatprogramma dat gemakkelijk te implementeren en te gebruiken is. Het moet intuïtief zijn voor zowel je medewerkers als je websitebezoekers, met een eenvoudige interface en duidelijke navigatie.
 3. Responsiviteit: Het chatprogramma moet goed werken op verschillende apparaten en schermformaten, zoals desktops, tablets en smartphones. Hierdoor kunnen je klanten gemakkelijk met je communiceren, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.
 4. Beveiliging en privacy: Omdat chatprogramma’s persoonlijke informatie en vertrouwelijke gegevens kunnen bevatten, is het van cruciaal belang om te zorgen voor de beveiliging en privacy van de chatgesprekken. Kies een chatprogramma dat voldoet aan de huidige beveiligingsnormen, zoals versleuteling van gegevens tijdens de overdracht en opslag, naleving van privacywetten en bescherming tegen ongeautoriseerde toegang.
 5. Aanpasbaarheid en branding: Het is belangrijk dat het chatprogramma kan worden aangepast aan de look en feel van je website. Zo kun je de chatvensters en kleurenschema’s aanpassen om naadloos te integreren met je merkidentiteit. Daarnaast is het handig als je het chatprogramma kunt aanpassen aan je specifieke behoeften en workflows.
 6. Analytics en rapportage: Een goed chatprogramma biedt inzichtelijke statistieken en rapportagefuncties. Hiermee kun je de prestaties van je chatondersteuning evalueren, trends analyseren, klanttevredenheid meten en gebieden voor verbetering identificeren.
 7. Klantenondersteuning en documentatie: Kies een chatprogramma dat een betrouwbare klantenondersteuning biedt. Het is belangrijk om toegang te hebben tot technische ondersteuning wanneer je het nodig hebt en dat er voldoende documentatie beschikbaar is om je te helpen bij de implementatie en configuratie van het chatprogramma.
 8. Kortom, het hebben van een chatprogramma op je website brengt vele voordelen met zich mee, waaronder verbeterde klantenservice, verhoogde conversie, betere leadgeneratie en efficiënte interne communicatie. Bij het kiezen van een chatprogramma is het belangrijk om te letten op functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, responsiviteit, beveiliging, aanpasbaarheid, analytics en klantenondersteuning. Met de juiste chatoplossing kun je de communicatie met je websitebezoekers en klanten naar een hoger niveau tillen en je bedrijf succesvol laten groeien.

Kortom, het hebben van een chatprogramma op je website brengt vele voordelen met zich mee, waaronder verbeterde klantenservice, verhoogde conversie, betere leadgeneratie en efficiënte interne communicatie. Bij het kiezen van een chatprogramma is het belangrijk om te letten op functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, responsiviteit, beveiliging, aanpasbaarheid, analytics en klantenondersteuning. Met de juiste chatoplossing kun je de communicatie met je websitebezoekers en klanten naar een hoger niveau tillen en je bedrijf succesvol laten groeien.

Gratis e-book:
zo vind je echt goede zoekwoorden

De juiste zoekwoorden zijn cruciaal voor je vindbaarheid. Maar hoe vind je de juiste zoekwoorden? In dit e-book verklappen we het geheim van een goede zoekwoordenanalyse.

 • Ontdek waarom de goede zoekwoorden van groot belang zijn voor de vindbaarheid van je site.
 • Ontdek de strategie die 9 van de 10 ondernemers vergeten (en die jij nu wel toe kunt passen)
 • Voorkom dat je kansen laat liggen met de tips uit de gratis e-book (gebaseerd op praktijkervaring)

Populaire chatprogramma’s in Nederland

Hieronder vindt u een lijst met 16 populaire chatprogramma’s in Nederland, samen met een uitgebreide beschrijving van hun voor- en nadelen:

 1. JivoChat: JivoChat is een veelzijdige live chat software die multichannel-ondersteuning biedt, waaronder live chat, telefoon, e-mail en sociale media. Het heeft aangepaste chatvensters en geavanceerde rapportage- en analysefuncties. JivoChat biedt uitstekende klantenondersteuning, maar de kosten voor betaalde abonnementen kunnen hoog zijn.
 2. LiveChat: LiveChat is een populaire live chat software die een snelle en gemakkelijke communicatiemethode biedt voor uw websitebezoekers. Het heeft uitgebreide analytische functies, aanpasbare chatvensters en integraties met verschillende andere platforms. Er is echter geen gratis abonnementsoptie en de aanpassingsmogelijkheden zijn beperkt.
 3. Tawk.to: Tawk.to is een gratis live chat software met een gebruiksvriendelijke interface. Het biedt een mobiele app, de mogelijkheid om meerdere websites te beheren vanuit één dashboard en het heeft geen kosten verbonden aan het gebruik. De aanpassingsmogelijkheden zijn echter beperkt en er is geen integratie met CRM-software.
 4. Zendesk Chat: Zendesk Chat is een onderdeel van het Zendesk-ticketingsysteem en biedt integratie met andere Zendesk-tools. Het heeft aangepaste chatvensters, meerdere integraties en biedt een naadloze overgang tussen live chat en ticketing. De nadelen zijn de beperkte aanpassingsmogelijkheden en hogere kosten voor betaalde abonnementen.
 5. Olark: Olark is een gebruiksvriendelijke live chat software waarmee u persoonlijk kunt communiceren met uw klanten. Het biedt aangepaste chatvensters, integraties met verschillende platforms en de mogelijkheid om uw team te beheren vanuit één dashboard. Het heeft echter geen integratie met sociale media en mist enkele geavanceerde functies.
 6. Userlike: Userlike is een flexibele live chat software met merkpersonalisatie. Het integreert goed met CRM-systemen, biedt aangepaste chatvensters en geavanceerde rapportagefuncties. Userlike heeft ook een intuïtieve gebruikersinterface en biedt uitstekende klantenondersteuning.
 7. HubSpot Live Chat: HubSpot Live Chat is onderdeel van het HubSpot CRM-systeem en biedt naadloze integratie met andere HubSpot-tools. Het heeft aangepaste chatvensters, geavanceerde rapportage- en analysefuncties en biedt een gestroomlijnde communicatie-ervaring. Het nadeel is dat er geen gratis abonnementsoptie beschikbaar is en de aanpassingsmogelijkheden beperkt zijn.
 8. Freshchat: Freshchat is een moderne live chat software die gericht is op gepersonaliseerde klantcommunicatie. Het integreert met het Freshdesk-ticketingsysteem, biedt aangepaste chatvensters en heeft automatische berichten om leads te genereren. De beperkte aanpassingsmogelijkheden en hogere kosten voor uitgebreide functies kunnen nadelen zijn.
 9. Drift: Drift is een conversational marketing software die bedrijven helpt om betekenisvolle en gepersonaliseerde conversaties met hun websitebezoekers te voeren. Met live chat, chatbots en leadkwalificatie functionaliteiten, stelt Drift bedrijven in staat om direct te communiceren, leads te genereren en klantinteracties te verbeteren.
 10. Intercom: Intercom is een alles-in-één platform voor klantcommunicatie, waaronder live chat, berichten en e-mail. Het biedt gepersonaliseerde chatervaringen, aangepaste chatvensters en geavanceerde segmentatiemogelijkheden. Intercom integreert ook met andere tools en biedt uitgebreide analysemogelijkheden. Het nadeel is dat de prijsstelling hoger kan zijn voor kleine bedrijven.
 11. Crisp: Crisp is een gebruiksvriendelijke live chat software met een focus op eenvoud en snelheid. Het heeft aanpasbare chatvensters, integraties met populaire platforms en een mobiele app voor onderweg. Crisp biedt ook chatvertalingen, co-browsing en bestandsoverdracht. Een nadeel kan de beperkte functionaliteit zijn in vergelijking met sommige concurrenten.
 12. Smartsupp: Smartsupp is een live chat software met realtime bezoekersanalyse en een gebruiksvriendelijke interface. Het biedt aangepaste chatvensters, chatbots, video-oproepen en integratie met e-commerceplatforms. Smartsupp heeft een gratis abonnementsoptie, maar geavanceerde functies zijn alleen beschikbaar in betaalde abonnementen.
 13. Zoho SalesIQ: Zoho SalesIQ is een live chat en leadgeneratiesoftware met integratie met andere Zoho-apps. Het biedt aangepaste chatvensters, realtime bezoekersanalyse en uitgebreide rapportage- en analysefuncties. Zoho SalesIQ kan echter complex zijn om in te stellen en te beheren, en de kosten voor uitgebreide functionaliteit kunnen oplopen.
 14. LiveAgent: LiveAgent is een alles-in-één klantenserviceplatform met live chat, ticketing en automatisering. Het biedt aangepaste chatvensters, integratie met verschillende communicatiekanalen en een uitgebreide reeks functies voor klantenservice. LiveAgent heeft echter een steilere leercurve en hogere kosten in vergelijking met sommige andere oplossingen.
 15. WhatsApp Business API: WhatsApp Business API stelt bedrijven in staat om met klanten te communiceren via de populaire messaging-app WhatsApp. Het biedt een grote gebruikersbasis, gratis gebruik van de app en end-to-end encryptie voor beveiligde communicatie. Het nadeel is dat het implementatieproces complex kan zijn en dat het noodzakelijk is voor klanten om het telefoonnummer van het bedrijf toe te voegen.
 16. Het is belangrijk op te merken dat de “beste” live chat software afhankelijk is van de specifieke behoeften en vereisten van uw bedrijf. Het is raadzaam om een grondige evaluatie te doen van de verschillende opties en hun functies, integraties, prijsstelling en ondersteuningsopties te vergelijken om de beste keuze te maken.

Samenwerken?

Wil je jouw marketingstrategie een boost geven en voorkomen dat je kostbare tijd en geld verspilt aan de verkeerde dingen? Ik ben Gert Jan Stevens en kan je helpen!

Ik ben niet de verkoper die je probeert vast te pinnen op een SEO-abonnement of je een social media-pakket willen aansmeren. Nee, ik ben hier om je echt te helpen. Ik wil met je meekijken, adviseren en samen met jou de beste aanpak bepalen.

“Van verwarring naar controle. Krijg grip op jouw online-activiteiten”

Geen gedoe, geen onnodige investeringen. Ik zorg ervoor dat jij grip krijgt op je marketing. Samen halen we de bezem door je huidige kanalen en vinden we de perfecte match voor jouw bedrijf. Ik ben hier om je te begeleiden, zodat je met vertrouwen jouw marketingstrategie kunt vormgeven.

Met mijn praktische aanpak voorkom je een hoop ellende en frustratie. Je bespaart tijd, krijgt een duidelijk beeld van jouw strategie en voelt de waarde van elke investering die je doet.

Ben je klaar om jouw marketing naar nieuwe hoogten te brengen? Aarzel niet langer en neem vandaag nog contact met me op voor een vrijblijvend gesprek. Samen zorgen we ervoor dat jouw marketingissues als sneeuw voor de zon verdwijnen en je vol vertrouwen kunt bouwen aan jouw succes!