Zoekmachine optimalisatie Zwolle

Zoekmachine optimalisatie (SEO) in Zwolle

Heb jij een bedrijf dat gevestigd is in Zwolle of ben jij werkzaam bij een bedrijf in Zwolle of de nabije omgeving? Wil je dat het bedrijf waar jij eigenaar van bent of werkzaam bent beter vindbaar wordt in Google? Om omzetstijging te genereren is het inrichten van een goed lopende website erg goed. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw website gevonden kan worden? Dat kunnen wij doen door SEO (search engine optimalization) toe te passen. GerichtR is gespecialiseerd in het vindbaar maken van bedrijven en zorgt ervoor dat jouw aantal bezoekers de komende tijd maar blijft groeien. Hoe we dat doen? Dat vertellen we in dit artikel.

Wat is SEO?

SEO is de afkorting van search engine optimalization. In het Nederlands betekent dit zoekmachineoptimalisatie. Bij SEO draait het erom om zo vindbaar mogelijk in Google te worden. Vindbaarheid in google zorgt er namelijk voor dat jij bezoekers op je website krijgt. Bezoekers op je website is vergelijkbaar met klanten in een winkel. Hoe meer je er hebt, hoe groter de kans op verkoop is. Veel mensen hebben een website zonder bezoekers, dit levert net zo veel op als een winkelpand met de deuren op slot. Om bezoekers op jouw website te krijgen is SEO een duurzame en efficiënte methode.

Waaruit bestaat SEO?

SEO bestaat uit meerdere kanten en factoren. Voor het bereiken van de vooraf opgestelde doelen is het belangrijk dat een website op de juiste manier is opgebouwd, dat de site snel genoeg is en dat de site op allerlei verschillende apparaten toepasbaar is. Dit is de technische kant van SEO. De andere kant van SEO is de content die gemaakt moet worden. Content is de geschreven teksten die online moeten worden gezet, maar content gaat ook over de foto’s en eventuele video’s. Het toevoegen van audiovisuele content noemen wij het verrijken van de content. De samenhang tussen content en de website is te vergelijken met brandstof en een auto. In combinatie kunnen ze heel ver komen, wanneer één van beide het laat afweten kom je geen stap verder.

Gratis e-book:
zo vind je echt goede zoekwoorden

De juiste zoekwoorden zijn cruciaal voor je vindbaarheid. Maar hoe vind je de juiste zoekwoorden? In dit e-book verklappen we het geheim van een goede zoekwoordenanalyse.

 • Ontdek waarom de goede zoekwoorden van groot belang zijn voor de vindbaarheid van je site.
 • Ontdek de strategie die 9 van de 10 ondernemers vergeten (en die jij nu wel toe kunt passen)
 • Voorkom dat je kansen laat liggen met de tips uit de gratis e-book (gebaseerd op praktijkervaring)

SEO-strategie GerichtR

Om van jouw website een succesformule te maken is SEO een uitkomst. SEO heeft vele voordelen, maar hier hebben we het later nog over, en is door ons goed toe te passen voor vrijwel elke site. Wanneer jij overweegt om een SEO-traject bij GerichtR af te nemen dan ben jij natuurlijk benieuwd naar onze werkwijze. Die is als volgt:

 • We beginnen onze eventuele samenwerking met een websiteanalyse. In deze fase kijken we of de huidige website van jullie bedrijf goed genoeg is, waar verbetering is aan te brengen enzovoorts.
 • Wanneer de analyse erop zit is het tijd voor de nulmeting. In deze tijd kijken we naar de huidige stand van zaken en doen we onze uiterste best om inzichtelijk te maken waar we naartoe willen.
 • Na de nulmeting gaan we ons richten op de content. Voordat de content geschreven gaat worden is het tijd voor een zoekwoordenonderzoek. In deze fase zijn we bezig met het inrichten van de content. Waar gaan we ons op richten? Hoe en waarop willen we gevonden worden? Welke informatie gaan we geven en hoe krijgen we uit de gegeven informatie aanvragen? Het zijn allemaal zaken waarmee we ons tijdens het onderzoek bezighouden.
 • Nu we weten waarop we ons gaan richten, gaan we content knallen. We maken minstens 60 artikelen. Dit schrijven doen we op basis van het onderzoek, eventueel in overleg met jou en vanuit de klant. We tackelen zijn/haar problemen, informeren hem of haar en zijn actief bezig om jouw product of dienstverlening zo goed mogelijk in de markt te zetten.
 • Bij het maken van content zorgen wij voor een passende call tot action (CTA). Een call to action zorgt ervoor dat mensen contact met jou opnemen, gegevens achterlaten, een offerte aanvragen of een product kopen. De content moet namelijk bezoekers naar zich toe trekken en vervolgens de bezoeker verleiden tot daden. Hiervoor zorgt dat call to action.
 • De gemaakte artikelen worden vervolgens op uw website geplaatst. Bij dit plaatsen gooien wij gelijk het google-sausje over de content. Met dit sausje bedoelen wij onder andere het toevoegen van interne links, de alt-tekst aanpassen, meta omschrijving toevoegen, h1/h2/h3’s goed zetten, goede titels gebruiken en nog meer. Door dit op de juiste manier te doen zorgen we ervoor dat de artikelen goed vindbaar zijn.
 • Nu alles gepubliceerd is gaat Google voor ons aan het werk. Zij gaan de pagina’s en berichten indexeren. Dit duurt enige tijd, maar na verloop van enkele dagen/weken worden de berichten zichtbaar. De eerste resultaten druppelen binnen.
 • Deze resultaten worden geanalyseerd en nadrukkelijk bekeken. Nu is het tijd voor Wat kan beter, waar liggen mogelijkheden, hoe staat het ervoor? Dit proces loopt constant door.
 • Nu onze samenwerking ten einde loopt gaan we evalueren. Wat gaat goed, wat kan beter? Gaan we door om alle kansen te benutten? Wij hopen van wel!

Voor wie is SEO geschikt?

De branche waarin jij je bevindt is voor de toepasbaarheid van SEO niet zo belangrijk. SEO is namelijk voor elke branche van waarde. Mensen zoeken namelijk tegenwoordig alles wat zij willen doen, kopen of zoeken in Google. Voor alles is dus een markt in SEO. Hierover gaan wij graag eens in gesprek onder het genot van een kopje koffie.

Is het te laat om een SEO-traject te starten?

Deze vraag krijgen wij vaak. Veel te vaak eigenlijk. Het antwoord is in alle gevallen: ‘’Nee het is niet te laat.’’ Dit komt omdat er altijd kansen zijn in SEO. Iedereen zoekt namelijk anders en iedereen vult daarom andere zoekopdrachten in. Wij onderzoeken en analyseren de zoekwoorden en manieren van zoeken waardoor we altijd kansen kunnen benutten.

Afspraak maken

Ben jij geïnteresseerd in een SEO-traject en wil je nog meer informatie ontvangen of graag even kennis maken? Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak. Wij komen graag even langs voor een kopje koffie en een goed gesprek.

Samenwerken?

Wil je jouw marketingstrategie een boost geven en voorkomen dat je kostbare tijd en geld verspilt aan de verkeerde dingen? Ik ben Gert Jan Stevens en kan je helpen!

Ik ben niet de verkoper die je probeert vast te pinnen op een SEO-abonnement of je een social media-pakket willen aansmeren. Nee, ik ben hier om je echt te helpen. Ik wil met je meekijken, adviseren en samen met jou de beste aanpak bepalen.

“Van verwarring naar controle. Krijg grip op jouw online-activiteiten”

Geen gedoe, geen onnodige investeringen. Ik zorg ervoor dat jij grip krijgt op je marketing. Samen halen we de bezem door je huidige kanalen en vinden we de perfecte match voor jouw bedrijf. Ik ben hier om je te begeleiden, zodat je met vertrouwen jouw marketingstrategie kunt vormgeven.

Met mijn praktische aanpak voorkom je een hoop ellende en frustratie. Je bespaart tijd, krijgt een duidelijk beeld van jouw strategie en voelt de waarde van elke investering die je doet.

Ben je klaar om jouw marketing naar nieuwe hoogten te brengen? Aarzel niet langer en neem vandaag nog contact met me op voor een vrijblijvend gesprek. Samen zorgen we ervoor dat jouw marketingissues als sneeuw voor de zon verdwijnen en je vol vertrouwen kunt bouwen aan jouw succes!