seo heerenveen

Zoekmachine optimalisatie (SEO) in Heerenveen

Ben jij woonachtig in Heerenveen of de omgeving van deze Friese stad en wil jij met jouw webshop of website beter vindbaar zijn? Zou jij graag met jouw website op topposities in Google willen komen? Dan is SEO perfect voor jou. SEO, Search Engine Optimalization, is er om doormiddel van content bovenaan in Google te komen. Alles weten over SEO? Lees dan vooral even verder!

Wat is SEO?

Zoals we al zeiden is SEO bedoeld om bovenaan in Google te komen door content te schrijven. Met bovenaan in Google komen bedoelen wij pagina 1 van zoektermen die voor jou relevant zijn en dan het liefst zo hoog mogelijk op deze pagina natuurlijk. Bovenaan komen in Google kan door content te produceren. Deze content kan geschreven tekst zijn, maar ook bestaan uit video, audio of foto’s. Ook combinaties zijn mogelijk natuurlijk. Wij proberen topposities voornamelijk te behalen doormiddel van geschreven teksten aangevuld met fotografie. We doen een zoekwoordenonderzoek, schrijven vervolgens een x-aantal teksten over jouw product en/of dienstverlening en optimaliseren die artikelen vervolgens. SEO valt en staat dus met het maken van content.

Gratis e-book:
zo vind je echt goede zoekwoorden

De juiste zoekwoorden zijn cruciaal voor je vindbaarheid. Maar hoe vind je de juiste zoekwoorden? In dit e-book verklappen we het geheim van een goede zoekwoordenanalyse.

  • Ontdek waarom de goede zoekwoorden van groot belang zijn voor de vindbaarheid van je site.
  • Ontdek de strategie die 9 van de 10 ondernemers vergeten (en die jij nu wel toe kunt passen)
  • Voorkom dat je kansen laat liggen met de tips uit de gratis e-book (gebaseerd op praktijkervaring)

SEO is meer dan content

SEO valt en staat dan wel met content, maar SEO is veel meer dan dat. SEO is een beetje de benzine van de auto. Zonder benzine rijdt een auto niet, maar benzine zonder een auto is ook niet erg bruikbaar. Om SEO goed te kunnen toepassen moet er een website zijn die technisch goed in elkaar zit. Daarnaast moet de website duidelijk zijn, een fris karakter hebben en voldoen aan de snelheidseisen van de consument. Voordat wij beginnen met het maken van content analyseren we altijd eerst de website. Het heeft namelijk geen zin in benzine in een kapotte auto te gooien. SEO is dus meer dan content en bevat ook een hele technische kant.

Waarom is SEO zo belangrijk?

SEO is er dus om zo hoog mogelijk in Google te komen. Maar waarom is dat nou belangrijk? Dat is best eenvoudig uit te leggen. Mensen die een product of dienst zoeken die gaan in heel veel gevallen eerst even zoeken op Google. Wanneer ze dan vervolgens bij jou uitkomen is de kans groot dat ze ook wat bestellen of contact opnemen wanneer dat wat zij zien op de site hen bevalt. Dat klinkt vrij logisch. Bovenaan komen in Google zorgt dus voor meer bezoekers op de site. Een bezoeker op de site is vergelijkbaar met een bezoeker in een fysieke winkel. Het voordeel van een site is dat een website meerdere bezoekers tegelijkertijd kan helpen en dat een website geen sluitingstijden heeft. Zo kan er op ieder moment van de dag verkoop gerealiseerd worden.

Voordelen van SEO

SEO is niet de enige manier om vindbaar te worden in Google of om überhaupt vindbaar te worden. Zo kan je ook op basis van advertenties bezoekers naar je website halen of gebruik maken van social media. SEO heeft een aantal voordelen ten opzichte van deze methodes, namelijk:

  • SEO is een duurzame werkwijze. De blogs die nu geschreven worden kunnen in lengte van jaren zorgen voor omzet. Dat is anders dan bij advertenties omdat je omzet daalt wanneer je investering stopt.
  • Mensen die blogs gaan lezen over een bepaald product of een bepaalde dienstverlening zijn vaak gericht op zoek. Vrijwel niemand gaat puur voor de lol even een blog lezen over tuinonderhoud, keukentafels van eikenhout of het laten bezorgen van een mooie bos rozen. De kans dat iemand die hierop zoekt en bij jouw website uitkomt overgaat tot actie is dus best aannemelijk. Een bezoeker in een winkel is bijvoorbeeld al vaak veel minder gericht.
  • SEO is vergelijkbaar met een accountmanager, maar dan 24/7 aan het werk. Heeft geen auto nodig, hoeft geen mobiele telefoon van de zaak en hoeft geen salaris. SEO is vergeleken met een website vele malen goedkoper en kan ook nog eens veel vaker leads binnenhalen.

SEO-traject van GerichtR

Om een idee te geven van wat wij precies doen vertellen we in een notendop even wat over onze werkwijze. We beginnen altijd met een kennismaking en gaan het hebben over waarop we ons willen richten. Daarna wordt de website geanalyseerd en doen we een zoekwoordenonderzoek. Wanneer we weten waarop we ons gaan richten gaan we teksten schrijven en plaatsen. We schrijven een flink aantal teksten, vaak zo’n 60 stuks, en optimaliseren die ook nog. Dit is eigenlijk een continu proces. We koppelen regelmatig terug en staan in nauw contact met elkaar. Meer weten over onze werkwijze?

Een (telefonische) kennismaking?

Geïnteresseerd in onze werkwijze en wat wij kunnen doen voor jouw website of webshop? Benieuwd naar wat SEO kan doen voor jouw bezoekersaantallen? Neem gerust en geheel vrijblijvend eens contact met ons op. Hopelijk tot snel!

Misschien interessant?

Samenwerken?

Wil je jouw marketingstrategie een boost geven en voorkomen dat je kostbare tijd en geld verspilt aan de verkeerde dingen? Ik ben Gert Jan Stevens en kan je helpen!

Ik ben niet de verkoper die je probeert vast te pinnen op een SEO-abonnement of je een social media-pakket willen aansmeren. Nee, ik ben hier om je echt te helpen. Ik wil met je meekijken, adviseren en samen met jou de beste aanpak bepalen.

“Van verwarring naar controle. Krijg grip op jouw online-activiteiten”

Geen gedoe, geen onnodige investeringen. Ik zorg ervoor dat jij grip krijgt op je marketing. Samen halen we de bezem door je huidige kanalen en vinden we de perfecte match voor jouw bedrijf. Ik ben hier om je te begeleiden, zodat je met vertrouwen jouw marketingstrategie kunt vormgeven.

Met mijn praktische aanpak voorkom je een hoop ellende en frustratie. Je bespaart tijd, krijgt een duidelijk beeld van jouw strategie en voelt de waarde van elke investering die je doet.

Ben je klaar om jouw marketing naar nieuwe hoogten te brengen? Aarzel niet langer en neem vandaag nog contact met me op voor een vrijblijvend gesprek. Samen zorgen we ervoor dat jouw marketingissues als sneeuw voor de zon verdwijnen en je vol vertrouwen kunt bouwen aan jouw succes!