SEO Teksten schrijven

SEO teksten schrijven: wat is het? En hoe werkt het?

Heb jij een website of webshop en wil jij hier graag meer omzet uit halen? Vraag jij je af wat SEO voor jouw website of webshop kan betekenen? Omzet halen uit een website begint altijd met bezoekers naar een website zien te krijgen. 0 bezoekers is 0 omzet. Maar hoe haal je nou bezoekers naar een website? Dat kan op meerdere manieren. SEO is één van de manieren en kent vele voordelen. Geïnteresseerd in SEO? Benieuwd wat het schrijven van SEO precies inhoudt? Lees dan even verder!

Wat is SEO?

Search Engine Optimalization. Dat is waar SEO voor staat. De vertaling hiervan is zoekmachineoptimalisatie. Maar wat houdt dit uitstekende woord voor galgje nou precies in? SEO is erop gericht om zo hoog mogelijk in zoekmachines als Google te komen. Hoe hoger jouw website geplaatst staat in Google op relevante zoekwoorden, hoe meer bezoekers jij zal binnenhalen op de website. Maar hoe kom je nou op hoge posities in Google? Dat is afhankelijk van een aantal factoren, maar valt en staat met het produceren van content. Deze content kunnen geschreven teksten zijn, maar kunnen ook foto en/of video zijn. Een combinatie van deze 3 mogelijkheden is het beste.

Gratis e-book:
zo vind je echt goede zoekwoorden

De juiste zoekwoorden zijn cruciaal voor je vindbaarheid. Maar hoe vind je de juiste zoekwoorden? In dit e-book verklappen we het geheim van een goede zoekwoordenanalyse.

  • Ontdek waarom de goede zoekwoorden van groot belang zijn voor de vindbaarheid van je site.
  • Ontdek de strategie die 9 van de 10 ondernemers vergeten (en die jij nu wel toe kunt passen)
  • Voorkom dat je kansen laat liggen met de tips uit de gratis e-book (gebaseerd op praktijkervaring)

Waarom is SEO zo belangrijk?

Een bezoeker op een website is vergelijkbaar met een klant in de winkel. Het voordeel van een bezoeker op de website is dat je hem of haar niet persoonlijk hoeft te helpen. Dit doet de website namelijk. Hierdoor kunnen meerdere klanten tegelijkertijd geholpen worden. Daarnaast is een website 24 uur per dag en zeven dagen per week open en kan een winkel maar beperkt haar deuren openen. Een website kan dus veel meer mensen helpen dan passen in een winkel. Daarnaast zijn mensen op het internet vaak vele malen gerichter op zoek dan mensen die in een winkel lopen. Het is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat er bezoekers naar een site komen en SEO is een fantastische manier om dit te doen.

SEO schrijven: Wat is dat en hoe moet het?

Om mooie posities in Google te behalen, pagina 1 en dan het liefst zo hoog mogelijk, is zoals gezegd noodzakelijk om content te schrijven. Maar hoe schrijf je nou SEO-artikelen? Het schrijven van teksten moet altijd erop gericht zijn om de bezoeker te informeren, te helpen en van alle gemakken te voorzien. Schrijven moet dus écht voor de bezoeker. Verplaats je bij het schrijven in de klant. Waar lopen klanten tegenaan? Hoe kan ik wat betekenen voor de bezoeker? Stel jezelf dit soort vragen voordat je gaat schrijven. Bepaal waarover je gaat schrijven en ga van start.

Het schrijven is dus iets wat jij zelf zou kunnen. Wel zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. Met vijf artikeltjes per maand ga je er bijvoorbeeld niet komen. Het is belangrijk om er gewoon even flink de wind achter te zetten. Knal er in een maand gewoon minstens 15 en het liefst nog meer doorheen en probeer dit een aantal maanden vol te houden. Maar SEO goed toepassen is meer dan schrijven van teksten.

SEO is meer dan teksten schrijven

Het schrijven van SEO-teksten zou je zelf kunnen doen. Het is tijdrovend en kan ervoor zorgen dat je het erg druk hebt, maar zal op lange termijn zeker zorgen voor meer bezoekers. Maar SEO is meer dan teksten schrijven. Het plaatsen van teksten en foto’s is erg belangrijk. En dan met name de manier waarop dat gebeurt. Zo moeten er alt-teksten, meta-omschrijvingen, titels, slugs, interne links en nog veel meer zaken worden ingevuld. Daarnaast is er ook nog een onderdeel technische SEO. Zo moet de website voldoen aan de juiste structuren en bijvoorbeeld snel genoeg zijn. Een trage website zorgt namelijk gewoon voor minder omzet. Voor de meeste ondernemers is het schrijven van SEO-teksten ook niet per se het probleem, maar maakt het technische gedeelte dat SEO volledig zelf toepassen gewoon erg moeilijk is.

SEO uitbesteden bij GerichtR

Zou jij graag doormiddel van SEO uw website of webshop op betere posities binnen Google krijgen? Bent u geïnteresseerd in wat wij van GerichtR voor jou en jouw website kunnen betekenen? Wij hebben al klanten uit allerlei branches naar topposities binnen Google geschreven en garanderen dat we zullen zorgen voor meer bezoekers op je website. Interesse? Neem vrijblijvend gerust eens interesse met ons op.

Misschien interessant?

Samenwerken?

Wil je jouw marketingstrategie een boost geven en voorkomen dat je kostbare tijd en geld verspilt aan de verkeerde dingen? Ik ben Gert Jan Stevens en kan je helpen!

Ik ben niet de verkoper die je probeert vast te pinnen op een SEO-abonnement of je een social media-pakket willen aansmeren. Nee, ik ben hier om je echt te helpen. Ik wil met je meekijken, adviseren en samen met jou de beste aanpak bepalen.

“Van verwarring naar controle. Krijg grip op jouw online-activiteiten”

Geen gedoe, geen onnodige investeringen. Ik zorg ervoor dat jij grip krijgt op je marketing. Samen halen we de bezem door je huidige kanalen en vinden we de perfecte match voor jouw bedrijf. Ik ben hier om je te begeleiden, zodat je met vertrouwen jouw marketingstrategie kunt vormgeven.

Met mijn praktische aanpak voorkom je een hoop ellende en frustratie. Je bespaart tijd, krijgt een duidelijk beeld van jouw strategie en voelt de waarde van elke investering die je doet.

Ben je klaar om jouw marketing naar nieuwe hoogten te brengen? Aarzel niet langer en neem vandaag nog contact met me op voor een vrijblijvend gesprek. Samen zorgen we ervoor dat jouw marketingissues als sneeuw voor de zon verdwijnen en je vol vertrouwen kunt bouwen aan jouw succes!

Vergelijkbare berichten