seo in mijn branche

Werkt internetmarketing ook in mijn branche?

Bent u werkzaam in een specifieke branche, wilt u graag vindbaar zijn in Google en vraagt u zich af of SEO ook mogelijk is in uw branche? Hierop hebben wij eigenlijk een heel eenvoudig antwoord. SEO is mogelijk voor alle denkbare branches. Dit betekent niet dat elke branche of elk product ook even goed reageert op SEO, maar met de juiste werkwijze zal iedere dienstverlening of ieder product bovendrijven met SEO. Hoe dat kan dat vertellen we in dit artikel.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalization. In het Nederlands hebben we hier slechts een woord voor nodig en zeggen we zoekmachine optimalisatie. Maar wat is dit nou precies? Waar het op neer komt is dat we samen met de klant ons gaan verdiepen in bepaalde producten, diensten, problemen en daarvoor content gaan maken. Deze content wordt zo gemaakt dat de bezoeker het prettig kan lezen en Google er blij mee zal zijn. Hierdoor komt de content uiteindelijk bovendrijven in Google. Na verloop van tijd zal de website dus hoger komen in Google en meer bezoekers trekken. Met het stijgen van de bezoekers neemt de kans op omzet uit de website ook toe. En dat is uiteindelijk het doel.

Gratis e-book:
zo vind je echt goede zoekwoorden

De juiste zoekwoorden zijn cruciaal voor je vindbaarheid. Maar hoe vind je de juiste zoekwoorden? In dit e-book verklappen we het geheim van een goede zoekwoordenanalyse.

  • Ontdek waarom de goede zoekwoorden van groot belang zijn voor de vindbaarheid van je site.
  • Ontdek de strategie die 9 van de 10 ondernemers vergeten (en die jij nu wel toe kunt passen)
  • Voorkom dat je kansen laat liggen met de tips uit de gratis e-book (gebaseerd op praktijkervaring)

Waarom is SEO zo belangrijk?

SEO is enorm belangrijk om meerdere redenen. De belangrijkste reden is om te gaan investeren ligt bij het gedrag van (toekomstige) klanten. Dit omdat mensen die zoeken naar producten of diensten dit in heel veel gevallen doen door eerst even te zoeken via Google. Door hoog te staan in Google vergroot u dus de kans op het binnenhalen van klanten. Maar is het SEO-traject dan niet een keer uitgewerkt? Nee om twee redenen is dat zeker niet het geval, namelijk:

  • Uit een eigen onderzoek tijdens het geven van een presentatie op een school deden wij een experiment. Ik liet de studenten een grijs shirt zien en vroeg hoe zij dit voorwerp zouden zoeken. Van de 30 leerlingen kreeg ik maar liefst 24 verschillende zoektermen. Hieruit blijkt dat er altijd en overal kansen liggen op je op te richten.
  • Uit onderzoek is gebleken dat van alle zoektermen die er op een dag in Google worden geplaatst, er zo’n 15% nog nooit eerder gezocht is. Ook dit geeft dus aan hoeveel kansen er nog altijd zijn.

Wat kan SEO doen voor de B2C?

Voor de B2C-markt is SEO perfect. Dit omdat klanten dus zo veel zoekmachines als Google gebruiken om producten of diensten te vinden. Wanneer een klant jouw bedrijf bij de eerste 5 zoekresultaten ziet staan, de SEO-titel treffend is en de meta-beschrijving nieuwsgierig maakt dan is de kans erg groot dat iemand even op uw website komt kijken. Wanneer de website vervolgens snel en prettig werkt, mensen zich fijn voelen bij het verhaal en het product en het eenvoudig is om contact op te nemen, een offerte aan te vragen of iets dergelijks dan is de kans groot dat dit ook gaat gebeuren. Wij hebben met SEO al prachtige resultaten behaald voor allerlei branches. Denk hierbij aan hoveniers, bloemenbezorgdiensten, bouwbedrijven, zangers, meubelspecialisten, schoonmaakbedrijven en nog veel meer. SEO werkt eigenlijk gewoon voor elke branche.

Hoe werkt SEO voor B2B?

Het is een feit dat SEO over het algemeen beter werkt voor de business-to-consumer-markt dan voor de B2B, maar dat betekent nog niet dat SEO geen fantastische resultaten kan behalen voor uw B2B-onderneming. SEO zorgt voor vindbaarheid in Google op de lange termijn. Het duurt dus even voordat er vindbaarheid en bereik gegenereerd wordt, maar na verloop van tijd zal dit altijd het geval zijn. Ook voor zakelijke producten en diensten zoeken mensen via Google, alleen deze markt is wat kleiner. De hoeveelheid aanvragen kan dus in het begin wat tegenvallen, maar omdat SEO erg duurzaam is levert deze eenmalige investering de komende járen resultaat op. Zo wordt de investering in vele gevallen dubbel en dwars terugverdiend.

Voordelen SEO

  • SEO is duurzaam. De investering van nu kan over meer dan 5 jaar nog resultaat opleveren.
  • SEO is in vergelijking met andere methodes om klanten binnenhalen niet duur.
  • SEO is enorm effectief en heeft een hoge conversie. Dit omdat mensen die bijvoorbeeld zoeken naar ‘stoeptegel laten bedrukken’ die doorgaans doen omdat zij dit ook echt willen en niet omdat zij gewoon even willen rondneuzen, zoals dit in een winkel nogal eens gebeurt.
  • Ons SEO-traject duurt een half jaar. Na deze tijd is het bereik behaald en kunnen we kiezen: Gaan we nóg meer klanten binnenhalen of laten we het eerst even lopen?

SEO op maat: Alles in overleg!

Bent u benieuwd naar wat wij kunnen doen voor uw bedrijf? Zoals gezegd werkt SEO eigenlijk voor alle branches. Dus iedereen die een dienst of product aanbiedt kan binnen nu en enkele maanden omzet gaan behalen uit zijn of haar website. Maak gerust eens een afspraak met ons over wat wij voor uw bedrijf kunnen doen. We horen graag van u!

Afspraak maken

Ben jij geïnteresseerd in een SEO-traject en wil je nog meer informatie ontvangen of graag even kennis maken? Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak. Wij komen graag even langs voor een kopje koffie en een goed gesprek.

Samenwerken?

Wil je jouw marketingstrategie een boost geven en voorkomen dat je kostbare tijd en geld verspilt aan de verkeerde dingen? Ik ben Gert Jan Stevens en kan je helpen!

Ik ben niet de verkoper die je probeert vast te pinnen op een SEO-abonnement of je een social media-pakket willen aansmeren. Nee, ik ben hier om je echt te helpen. Ik wil met je meekijken, adviseren en samen met jou de beste aanpak bepalen.

“Van verwarring naar controle. Krijg grip op jouw online-activiteiten”

Geen gedoe, geen onnodige investeringen. Ik zorg ervoor dat jij grip krijgt op je marketing. Samen halen we de bezem door je huidige kanalen en vinden we de perfecte match voor jouw bedrijf. Ik ben hier om je te begeleiden, zodat je met vertrouwen jouw marketingstrategie kunt vormgeven.

Met mijn praktische aanpak voorkom je een hoop ellende en frustratie. Je bespaart tijd, krijgt een duidelijk beeld van jouw strategie en voelt de waarde van elke investering die je doet.

Ben je klaar om jouw marketing naar nieuwe hoogten te brengen? Aarzel niet langer en neem vandaag nog contact met me op voor een vrijblijvend gesprek. Samen zorgen we ervoor dat jouw marketingissues als sneeuw voor de zon verdwijnen en je vol vertrouwen kunt bouwen aan jouw succes!

Vergelijkbare berichten