Kan ik zelf voor vindbaarheid in Google zorgen? Kan ik zelf SEO?

Wil jij met uw website of webshop meer bezoekers binnenslepen en wil jij dit graag doen via SEO? Vraag jij je af of u SEO zelf kan uitvoeren? SEO is één van de manieren om bezoekers naar een website te krijgen en kent een aantal grote voordelen. Zo is SEO bijvoorbeeld enorm duurzaam. SEO valt of staat met het maken en/of schrijven van content. Maar kan jij dit nou zelf of is het noodzakelijk om dit uit te besteden? Dat vertellen we jou in dit artikel.

Wat is SEO?

SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie. SEO is erop gericht om een website naar topposities in Google te werken. Hiermee bedoelen we dat een website op zoveel mogelijk relevante zoektermen op pagina 1 van de resultaten wordt weergegeven. Vaak zien mensen die als in vanzelfsprekends, maar om hier te komen is de nodige arbeid noodzakelijk. Het is dan ook niet toevallig dat u bij het zoeken naar bepaalde producten altijd hetzelfde bedrijf uitkomt. Hoe vaker een site op pagina 1 van de zoekresultaten, hoe beter. Hoe hoger de posities, bij voorkeur plek 1,2 en 3, hoe beter dit is. Maar hoe kom je daar nou? Dat gaat door content te schrijven. Wil jij als verkoper vindbaar worden op allerlei termen die te maken hebben met jacuzzi’s? Dan is het noodzakelijk om hier content over te maken.

Je zal dus content moeten schrijven over jacuzzi’s om hierop vindbaar te worden. Maar hoe kies je nou uit waarover je schrijft? Dat doen wij doormiddel van een zoekwoordenonderzoek. We kijken waar zoekformule inzit, waar kansen liggen en waarop we ons willen richten. Op basis daarvan selecteren we zo’n 60 artikelonderwerpen waarover we content gaan schrijven. Het zelf uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek kan, maar is vaak lastig. Dit omdat enige ervaring hiervoor belangrijk is en bepaalde betaalde marketingprogramma’s ook noodzakelijk zijn. Zelf een zoekwoordenonderzoek doen kan dus moeilijk zijn.

Waarom is SEO zo belangrijk?

SEO is enorm belangrijk om bezoekers binnen te halen. Natuurlijk kan je ook via Google Ads bezoekers binnenhalen, maar het nadeel daarvan is dat wanneer u stopt met betalen dat uw bezoekers ook direct wegvallen. SEO is wat dat betreft veel duurzamer. De content die vandaag geschreven en geplaatst wordt gaat pas over een tijdje omzet opleveren, maar kan over een aantal jaar nog steeds omzet opleveren. Dat is het grote verschil. SEO is enorm belangrijk omdat SEO zorgt voor bezoekers op uw website. Bezoekers op een website zijn te vergelijken met een klant die in een winkel loopt, alleen dan nog concreter in de meeste gevallen. Dit omdat mensen om allerlei redenen door een winkel kunnen lopen, maar vaak maar om enkele redenen op een website rondkijken. Iemand die uitkomt op de pagina ‘bloemen bestellen Groningen’ zal in 9 van de 10 gevallen ook graag bloemen willen bestellen. Daarnaast zorgt SEO 24/7 voor leads, terwijl een accountmanager ‘slechts’ 40 uur per week werkt om leads binnen te halen.

Gratis e-book:
zo vind je echt goede zoekwoorden

De juiste zoekwoorden zijn cruciaal voor je vindbaarheid. Maar hoe vind je de juiste zoekwoorden? In dit e-book verklappen we het geheim van een goede zoekwoordenanalyse.

  • Ontdek waarom de goede zoekwoorden van groot belang zijn voor de vindbaarheid van je site.
  • Ontdek de strategie die 9 van de 10 ondernemers vergeten (en die jij nu wel toe kunt passen)
  • Voorkom dat je kansen laat liggen met de tips uit de gratis e-book (gebaseerd op praktijkervaring)

Kan ik SEO zelf uitvoeren?

Om SEO uit te voeren is het noodzakelijk om content te maken dus. Natuurlijk zou jij deze content zelf kunnen maken. Nadat je een zoekwoordenonderzoek hebt gedaan zou je aan de slag kunnen met het schrijven van content. Het probleem zit hem echter in de frequentie. Om de wind er echt even achter te zetten is het belangrijk om flink aan te zetten. Vele ondernemers gaan met 5 artikelen per maand proberen omzet binnen te slepen. Dit leidt echter zelden tot het gewenste resultaat. Eigenlijk zou je gedurende een half jaar zo’n 15 artikelen per maand moet schrijven om echt even flink wat zoden aan de dijk te zetten. Hier zit voor veel ondernemers vaak het pijnpunt. Het schrijven van artikelen met een relevante lengte, minimaal zo’n 400 woorden, kost wel even wat tijd. Vaak beginnen mensen heel enthousiast om vervolgens gedurende de tweede maand ermee op te houden. SEO schrijven kan dus wel zelf, maar in de praktijk werkt dit bijna nooit omdat het simpelweg te tijdrovend is.

Om deze reden raden wij aan om SEO uit te besteden. Terwijl u zich richt op dat waar uw krachten liggen gaan wij voor u aan de slag om bezoekers binnen te slepen op uw website. We staan nauw met u in contact en schrijven en optimaliseren gedurende een half jaar flink door. Daarna is het tijd voor een evaluatie. Om nóg meer omzet binnen te slepen voor u gaan wij natuurlijk graag verder.

Een kopje koffie van GerichtR

Zin in een kennismaking of een informeel gesprek om te kijken wat wij voor jou en jouw website kunnen betekenen? Benieuwd naar onze werkwijze? We komen onszelf graag voorstellen en presenteren. Dit kan via de telefoon, bij ons op kantoor of bij jullie op kantoor. We horen graag van je!

Misschien interessant?

Samenwerken?

Wil je jouw marketingstrategie een boost geven en voorkomen dat je kostbare tijd en geld verspilt aan de verkeerde dingen? Ik ben Gert Jan Stevens en kan je helpen!

Ik ben niet de verkoper die je probeert vast te pinnen op een SEO-abonnement of je een social media-pakket willen aansmeren. Nee, ik ben hier om je echt te helpen. Ik wil met je meekijken, adviseren en samen met jou de beste aanpak bepalen.

“Van verwarring naar controle. Krijg grip op jouw online-activiteiten”

Geen gedoe, geen onnodige investeringen. Ik zorg ervoor dat jij grip krijgt op je marketing. Samen halen we de bezem door je huidige kanalen en vinden we de perfecte match voor jouw bedrijf. Ik ben hier om je te begeleiden, zodat je met vertrouwen jouw marketingstrategie kunt vormgeven.

Met mijn praktische aanpak voorkom je een hoop ellende en frustratie. Je bespaart tijd, krijgt een duidelijk beeld van jouw strategie en voelt de waarde van elke investering die je doet.

Ben je klaar om jouw marketing naar nieuwe hoogten te brengen? Aarzel niet langer en neem vandaag nog contact met me op voor een vrijblijvend gesprek. Samen zorgen we ervoor dat jouw marketingissues als sneeuw voor de zon verdwijnen en je vol vertrouwen kunt bouwen aan jouw succes!

Vergelijkbare berichten