Hoelang duurt het voordat SEO resultaat oplevert?

Ben jij bezig met de vindbaarheid van uw website of -shop te verbeteren en wil je weten hoe je dit aan kan pakken? Heeft u gehoord van wat SEO met het bezoekersaantal van uw website kan doen en vraagt u zich af hoelang het zal duren voordat SEO resultaat oplevert? SEO is een prachtige manier om potentiële klanten te bereiken, maar levert niet per se op de korte termijn resultaat op. Hoelang het duurt voordat SEO zijn vruchten afwerpt? Dat vertellen we je in dit artikel.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalization. De bedoeling van SEO is om door middel van content zo hoog mogelijk in Google te komen. Met hoog komen in Google hebben we het eigenlijk over zoveel mogelijk relevante zoekwoorden op pagina 1 zien te krijgen. Heb jij een hoveniers bedrijf in Drenthe dan wil je op bepaalde zoektermen, bijvoorbeeld ‘tuinaanleg Hoogeveen’ of ‘tuinonderhoud Assen, natuurlijk gevonden worden. Maar hoe word je hierop nou gevonden? Door vele artikelen te schrijven en op de juiste manier te plaatsen bouwt een website en een artikel waarde op. Hierdoor zal na verloop van tijd de website op meerdere relevante zoekwoord vindbaar worden.

Gratis e-book:
zo vind je echt goede zoekwoorden

De juiste zoekwoorden zijn cruciaal voor je vindbaarheid. Maar hoe vind je de juiste zoekwoorden? In dit e-book verklappen we het geheim van een goede zoekwoordenanalyse.

  • Ontdek waarom de goede zoekwoorden van groot belang zijn voor de vindbaarheid van je site.
  • Ontdek de strategie die 9 van de 10 ondernemers vergeten (en die jij nu wel toe kunt passen)
  • Voorkom dat je kansen laat liggen met de tips uit de gratis e-book (gebaseerd op praktijkervaring)

Waarom is SEO zo belangrijk?

SEO is voor een website erg belangrijk. De bedoeling van een website is namelijk, als het goed is, om klanten te bereiken en over te laten gaan tot acties. Deze acties kunnen verschillende dingen zijn. Denk aan contact opnemen, een offerte aanvragen of bestellingen doen. Een website zonder bezoekers is niks waard. SEO is een manier om klanten, die al warm zijn vanwege hun zoekgedrag, naar jouw website te leiden. Iemand die bijvoorbeeld zoekt op ‘bloemen bezorgen Zwolle’ zal hoogstwaarschijnlijk zeer serieus van plan zijn om een boeket te laten bezorgen in de provinciehoofdstad van Overijssel. Door op dit soort zoektermen vindbaar te worden zorg je ervoor dat de kans op verkoop toeneemt.

Hoelang duurt het voordat SEO resultaat zal opleveren?

Het toepassen van SEO is iets wat best wel tijdrovend is. Zo moeten er allereerst artikelen geschreven worden. Indien u dit van plan bent om zelf te doen dan is het voor u goed om te weten dat u er met een handvol artikelen per maand er niet gaat komen. Het is belangrijk om er even flink de wind onder te zetten en daarom raden we aan om zo’n 10 tot 20 artikelen per maand te schrijven en te plaatsen. Wanneer u dit gedurende een aantal maanden volhoudt dan zal u zien dat na verloop van tijd het aantal bezoekers op uw website zal toenemen. Maar hoelang staat daarvoor? Onze werkwijze is erop gericht om binnen een half jaar mooie resultaten te boeken. Wij schrijven 60 artikelen, plaatsen deze op uw site en optimaliseren de artikelen vervolgens. De eerste maanden zullen we nog geen direct resultaat zien. Na een maand of 3/4 zullen we wel resultaten gaan zien en daarna gaan we als het goed is steeds uitbreiden qua bezoekers.

Gratis e-book:
zo vind je echt goede zoekwoorden

De juiste zoekwoorden zijn cruciaal voor je vindbaarheid. Maar hoe vind je de juiste zoekwoorden? In dit e-book verklappen we het geheim van een goede zoekwoordenanalyse.

  • Ontdek waarom de goede zoekwoorden van groot belang zijn voor de vindbaarheid van je site.
  • Ontdek de strategie die 9 van de 10 ondernemers vergeten (en die jij nu wel toe kunt passen)
  • Voorkom dat je kansen laat liggen met de tips uit de gratis e-book (gebaseerd op praktijkervaring)

Kan ik SEO zelf toepassen?

SEO in eigen beheer nemen kan natuurlijk heel goed. Door een goed zoekwoordenonderzoek te doen, artikelen van goede kwaliteit te schrijven en ervoor te zorgen dat de artikelen op de juiste manier online worden gezet kunt u SEO inderdaad zelf uitvoeren. Zoals we als zeiden kost dit echter wel veel tijd. Het is namelijk belangrijk om consistent artikelen in een rap tempo te produceren, te plaatsen en te optimaliseren. Vanwege de vele tijd die hierin gaat zitten kiezen veel ondernemers ervoor om SEO dan ook uit te besteden.

SEO uitbesteden bij GerichtR

Bent u geïnteresseerd in SEO als manier om uw website tot een succes te maken? Bent u geïnteresseerd in onze werkwijze? Wij werken op basis van een nauwe samenwerking waarbij we minimaal 6 maanden er samen alles aan doen om de website te voorzien van content en te optimaliseren. Op zoek naar meer informatie? Neem gerust eens contact met ons op.

Misschien interessant?

Wil je dat GerichtR jouw online
marketing uit handen neemt?

Het team van GerichtR staat voor je klaar. Geen poespas, geen vakjargon. Gewoon handen uit de mouwen en aan de slag. Spreekt je dat aan? Je kunt ons inschakelen voor:

Vergelijkbare berichten