Hoe werkt zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Wilt u graag vindbaar worden met uw website of webshop? Heeft u van mensen uit uw omgeving gehoord dat SEO de manier is om vindbaarheid te genereren, maar weet u niet precies u niet precies hoe SEO werkt? SEO staat voor Search Engine Optimalization. Met SEO wordt een website vindbaar gemaakt in de Google door middel van content. Hoe dit precies werkt, wat SEO inhoudt, waarom SEO zo belangrijk is en nog veel meer, dat leest u allemaal in dit artikel. Lees vooral even lekker verder dus!

Wat is SEO?

SEO staat dus voor Search Engine Optimalization, maar wat houdt dat nou precies in? Letterlijk vertaald is het zoekmachineoptimalisatie. Hiermee wordt bedoeld dat een website zo goed mogelijk vindbaar wordt gemaakt in Google. Voor uw bedrijf betekent dat dat u wordt gevonden op zoektermen die u relevant vindt. Dit klinkt allemaal wat abstract, maar is erg eenvoudig uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. Indien u een hovenier bent in de omgeving van Zwolle dan wilt u natuurlijk vindbaar zijn op de werkzaamheden die u verricht. ‘Tuinonderhoud Zwolle’, ‘aanleggen van tuin Overijssel’ en ‘tuin opknappen Zwolle’ zijn dan voorbeelden van zoektermen waarop u gevonden wilt worden. Maar dit gaat niet vanzelf. Om vindbaar te worden op deze zoekwoorden zal er content gemaakt moeten worden. Deze content is vaak geschreven tekst zijn versterkt door video, audio en/of fotografie zijn.

Waarom is SEO zo belangrijk?

SEO is dus bedoeld om meer bezoekers naar een website of webshop te trekken. Maar waarom zou je dit willen? Bezoekers op een website zijn vergelijkbaar met klanten in een winkel. U snapt dat meer klanten zal zorgen voor meer omzet en dat is natuurlijk wat u wilt. De voordelen van bezoekers op een website t.o.v. klanten in een winkel is dat uw site 24/7 open is, dat uw site meerdere klanten tegelijkertijd kan helpen en dat uw site heel gericht kan aansporen op acties. Het is dus belangrijk om bezoekers op de website te krijgen. En daarvoor is SEO dan weer de manier om dat te doen.

Hoe werkt SEO?

Zoals we al zeiden moet er voor SEO content geschreven worden. ‘Content is king’ is de gevleugelde uitspraak die heerst in de wereld van online marketing. SEO werkt op basis van content die gemaakt wordt. Door de artikelen op jouw website te plaatsen en op de juiste manier online te zetten zal Google waarde hechten aan de content. Hoe meer waardevolle artikelen er zo geoptimaliseerd mogelijk online staan, hoe meer waarde een websitedomein opbouwt. Een website wordt naarmate de tijd verstrijkt meer waard en zal daardoor op hogere posities in Google komen. Het produceren van content is dus enorm belangrijk.

Gratis e-book:
zo vind je echt goede zoekwoorden

De juiste zoekwoorden zijn cruciaal voor je vindbaarheid. Maar hoe vind je de juiste zoekwoorden? In dit e-book verklappen we het geheim van een goede zoekwoordenanalyse.

  • Ontdek waarom de goede zoekwoorden van groot belang zijn voor de vindbaarheid van je site.
  • Ontdek de strategie die 9 van de 10 ondernemers vergeten (en die jij nu wel toe kunt passen)
  • Voorkom dat je kansen laat liggen met de tips uit de gratis e-book (gebaseerd op praktijkervaring)

De SEO-werkwijze van GerichtR

Wij hebben de afgelopen jaren al meerdere klanten naar topposities in Google gewerkt en kunnen dat ongetwijfeld ook voor u voor elkaar krijgen. Hoe wij dat doen? Wij gaan als volgt te werk:

  • Een samenwerking met ons is voor minimaal een half jaar. Dit omdat SEO een traject voor de wat langere termijn is. Na twee maanden kunnen we simpelweg nog geen resultaten zien. We starten de samenwerking met een kennismaking en een kritische blik op de website. Zitten er fouten in de site? Is de site snel genoeg? Moeten we de site anders inrichten? Allemaal vragen waar we ons in deze fase mee bezig houden.
  • Tijdens de kennismaking gaan we ook doelen stellen. Wat willen we bereiken? Hoe gaat ons dat lukken? Wat is de huidige stand van zaken? Aan de hand van de gestelde doelen gaan we ons best doen.
  • Nu we weten wat we willen bereiken is het tijd voor een zoekwoordenonderzoek. Een essentieel onderdeel van ons werk. We kijken naar relevante zoektermen, concurrentie, kansen, mogelijkheden en gaan een plan maken.
  • Nu we weten waarover we content gaan schrijven is het tijd om ons bezig te houden met het schrijven zelf. We gaan er in rap tempo minimaal 60 artikelen doorheen rammen en optimaliseren onze content voor Google. De content die wij schrijven voorzien we van een aantrekkelijke call-to-action (CTA). We maken het voor de bezoeker zo eenvoudig mogelijk om producten of diensten af te nemen of contact te zoeken.
  • De content die geplaatst is zal na verloop van tijd worden geïndexeerd door Google. Langzamerhand zullen we de bezoekersaantallen zien stijgen. In deze fase kijken we naar plekken waar we nog verbeteringen kunnen aanbrengen.
  • We blijven optimaliseren en passen maatwerk toe wanneer nodig. We monitoren constant wat er gebeurt en houden nauw contact met u. Langzamerhand komt de eind van de samenwerking in zicht. Gaan we de samenwerking verlengen en nóg meer omzet binnenslepen? Klinkt als een plan!

Klanten binnenhalen met SEO

Bent u enthousiast geworden over ons verhaal? Zou u graag meer omzet willen binnenslepen met een duurzame investering? Dan is SEO perfect voor u. Wij kunnen u garanderen dat uw websitebezoekers zullen stijgen tijdens en na onze samenwerking. Elkaar eens ontmoeten? Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op.

Misschien interessant?

Samenwerken?

Wil je jouw marketingstrategie een boost geven en voorkomen dat je kostbare tijd en geld verspilt aan de verkeerde dingen? Ik ben Gert Jan Stevens en kan je helpen!

Ik ben niet de verkoper die je probeert vast te pinnen op een SEO-abonnement of je een social media-pakket willen aansmeren. Nee, ik ben hier om je echt te helpen. Ik wil met je meekijken, adviseren en samen met jou de beste aanpak bepalen.

“Van verwarring naar controle. Krijg grip op jouw online-activiteiten”

Geen gedoe, geen onnodige investeringen. Ik zorg ervoor dat jij grip krijgt op je marketing. Samen halen we de bezem door je huidige kanalen en vinden we de perfecte match voor jouw bedrijf. Ik ben hier om je te begeleiden, zodat je met vertrouwen jouw marketingstrategie kunt vormgeven.

Met mijn praktische aanpak voorkom je een hoop ellende en frustratie. Je bespaart tijd, krijgt een duidelijk beeld van jouw strategie en voelt de waarde van elke investering die je doet.

Ben je klaar om jouw marketing naar nieuwe hoogten te brengen? Aarzel niet langer en neem vandaag nog contact met me op voor een vrijblijvend gesprek. Samen zorgen we ervoor dat jouw marketingissues als sneeuw voor de zon verdwijnen en je vol vertrouwen kunt bouwen aan jouw succes!

Vergelijkbare berichten