zoekmachine optimalisatie Groningen

Zoekmachine optimalisatie (SEO) in Groningen

Ben jij werkzaam in Groningen of omgeving en wil jij met jouw bedrijf meer omzet halen uit je website? Ben je op zoek naar mogelijkheden om vindbaar te worden in Google en vraag jij je af wat SEO voor jullie kan doen? Vindbaar zijn in Google kan een wereld van verschil betekenen voor jouw onderneming. Door te investeren in de content op de website kan er een gigantische omzetstijging behaald worden. Dit hebben wij al met vele bedrijven zien gebeuren. Weten wat SEO kan betekenen voor jouw bedrijf? Dat vertellen we in dit artikel.

Wat is SEO?

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimalization. In het Nederland noemen we dit gewoon zoekmachineoptimalisatie. Waar het op neer komt bij zoekmachineoptimalisatie is dat je vindbaar moet zijn in Google. Maar wat is dat dan precies? Als wij het hebben over vindbaarheid in Google dan hebben we het over pagina 1 op zoveel mogelijk relevante zoektermen. Dit omdat mensen die wat zoeken doorgaans niet verder kijken dan de eerste pagina met zoekresultaten. Sterker nog, meestal worden alleen de bovenste vijf resultaten bekeken. Het is dan ook zaak om te zorgen dat de posities worden behaald. Voor sommige zoektermen is dit relatief snel te doen, voor andere zoektermen gaat dit gewoon wat langer duren. Maar, in alle gevallen gaat het lukken om hier te komen. Daarvan zijn wij overtuigd.

Gratis e-book:
zo vind je echt goede zoekwoorden

De juiste zoekwoorden zijn cruciaal voor je vindbaarheid. Maar hoe vind je de juiste zoekwoorden? In dit e-book verklappen we het geheim van een goede zoekwoordenanalyse.

 • Ontdek waarom de goede zoekwoorden van groot belang zijn voor de vindbaarheid van je site.
 • Ontdek de strategie die 9 van de 10 ondernemers vergeten (en die jij nu wel toe kunt passen)
 • Voorkom dat je kansen laat liggen met de tips uit de gratis e-book (gebaseerd op praktijkervaring)

Waarom is SEO zo belangrijk?

SEO is enorm belangrijk omdat mensen die een probleem hebben, een product zoeken, iets willen bestellen of iets willen gaan doen in vele gevallen even Google raadplegen. Dit kan zijn om iets tastbaars te zoeken, maar ook ter voorbereiding of om tips te ontvangen. Dit is momenteel al aan de orde van de dag en gaat in de toekomst natuurlijk alleen maar toenemen. Het is om deze redenen dan ook belangrijk om op het gebied van SEO jezelf te oriënteren.

Wat is de werkwijze van GerichtR?

Onze SEO-strategie is door de jaren heen meerdere malen een succesformule gebleken. Natuurlijk verschilt de strategie per klant een klein beetje, maar in essentie komt het altijd hierop neer:

 • We starten met het bekijken van de huidige website. Voldoet de site aan de minimale vereisten, zijn er aanpassingen nodig en werkt de site goed?
 • Wanneer de website gereed is bevonden of gereed is gemaakt gaan we doelen bepalen. Wat willen we realiseren? Hoe gaan we dat bereiken? Waarop gaan we ons richten? Dit gebeurt allen in nauw overleg.
 • Wanneer we weten wat we willen is het tijd voor een zoekwoordenonderzoek. Wij wikken en wegen over de kansen en gaan bepalen wat de strategie wordt.
 • Nu we weten wat we gaan maken is het tijd om te knallen. In no-time proberen we er 60 artikelen doorheen te rammen. Deze content moet kwalitatief goed zijn en prettig zijn voor de bezoekers en voor Google.
 • De content voorzien we van een call-to-action en publiceren we dusdanig dat de vindbaarheid goed komt. Ook de foto’s en andere toevoegingen worden op de juiste manier geplaatst.
 • Nu alles online staat is het aan Google om de content te indexeren. Dit duurt enkele dagen, na verloop van tijd zullen alle artikelen bovendrijven.
 • Nu alles online staat en er steeds meer topposities worden behaald is het juist niet het moment om stil te zitten. Waar kunnen we verbeteren? Waar liggen nog meer kansen? Dit is het moment voor optimalisatie.
 • Inmiddels zijn we enkele maanden verder en zien we dat er steeds meer bezoekers binnenstromen. Wanneer we een half jaar onderweg zijn staan we voor een kruispunt. Gaan we hetzelfde proces nog eens doorlopen voor meer bereik en omzet? Wij hopen van wel!

Ook vindbaar worden in Google?

Wil jij graag ook vindbaar zijn in Google met jouw bedrijf? Vraag jij je af of SEO ook voor jouw branche kan werken? SEO werkt enorm goed voor alle branches en dus ook voor die van jou. Meer weten hierover. We komen graag eens op de koffie! Hopelijk tot ziens!

Samenwerken?

Wil je jouw marketingstrategie een boost geven en voorkomen dat je kostbare tijd en geld verspilt aan de verkeerde dingen? Ik ben Gert Jan Stevens en kan je helpen!

Ik ben niet de verkoper die je probeert vast te pinnen op een SEO-abonnement of je een social media-pakket willen aansmeren. Nee, ik ben hier om je echt te helpen. Ik wil met je meekijken, adviseren en samen met jou de beste aanpak bepalen.

“Van verwarring naar controle. Krijg grip op jouw online-activiteiten”

Geen gedoe, geen onnodige investeringen. Ik zorg ervoor dat jij grip krijgt op je marketing. Samen halen we de bezem door je huidige kanalen en vinden we de perfecte match voor jouw bedrijf. Ik ben hier om je te begeleiden, zodat je met vertrouwen jouw marketingstrategie kunt vormgeven.

Met mijn praktische aanpak voorkom je een hoop ellende en frustratie. Je bespaart tijd, krijgt een duidelijk beeld van jouw strategie en voelt de waarde van elke investering die je doet.

Ben je klaar om jouw marketing naar nieuwe hoogten te brengen? Aarzel niet langer en neem vandaag nog contact met me op voor een vrijblijvend gesprek. Samen zorgen we ervoor dat jouw marketingissues als sneeuw voor de zon verdwijnen en je vol vertrouwen kunt bouwen aan jouw succes!

Vergelijkbare berichten