weg omhoog na corona

Omzetdaling door corona

In de afgelopen maanden heb ik tijdens netwerkbijeenkomsten en afspraken meerdere ondernemers horen zeggen dat ze helemaal niet opzoek zijn naar nieuwe klanten en nieuwe omzetten. Mijn reactie daarop was altijd hetzelfde, namelijk: “maar wat als het straks weer minder wordt?”

Tot mijn grote spijt is die mindere periode nu al aangebroken. Het corona virus houdt heel Nederland in zijn greep. Dit brengt voor ondernemers, bedrijven en werknemers grote gevolgen met zich mee. Wat zorgt voor nieuwe ontwikkelingen, dus bedrijven zijn de komende maanden en misschien wel jaren juist wel opzoek naar nieuwe klanten.

Gratis e-book:
zo vind je echt goede zoekwoorden

De juiste zoekwoorden zijn cruciaal voor je vindbaarheid. Maar hoe vind je de juiste zoekwoorden? In dit e-book verklappen we het geheim van een goede zoekwoordenanalyse.

  • Ontdek waarom de goede zoekwoorden van groot belang zijn voor de vindbaarheid van je site.
  • Ontdek de strategie die 9 van de 10 ondernemers vergeten (en die jij nu wel toe kunt passen)
  • Voorkom dat je kansen laat liggen met de tips uit de gratis e-book (gebaseerd op praktijkervaring)

Voor mij als ZZP-er

Ook voor mij als ZZP’er heeft het consequenties. Vorig jaar juli ben ik begonnen met GerichtR. Vanaf de eerste dag had ik al klanten, iets waar ik ontzettend dankbaar voor ben! Het jaar 2020 moet voor mij het jaar worden waarin ik een flinke stap vooruitzet.

Een stap waarin ik voor mezelf meer zekerheid kan inbouwen maar ook een stap die ervoor moet zorgen dat ik meer ondernemers kan helpen met hun vindbaarheid. Nu ik het letterlijk teruglees vind ik het vrij suf klinken. “Ondernemers helpen met hun vindbaarheid.” Wie wordt daar nou enthousiast van? Ik word er in ieder geval niet enthousiast van.

Ik word wél enthousiast van succesverhalen. Op het moment dat er omzet, aanvragen of opdrachten uit de websites van mijn klanten voortvloeien, ben ik misschien nog wel blijer dan de klant zelf. Dat is namelijk hetgeen waar ik het voor doe. Dat vind ik echt fantastisch.

Resultaat

Zo werd ik laatst gebeld door een ondernemer die vertelde dat hij in de afgelopen 10 jaar amper aanvragen via de website had. Maar dat hij nu al meerdere aanvragen heeft mogen verwerken.

Online marketing moet iets toevoegen aan je onderneming. Veel ondernemers kiezen voor SEO of SEA om meer omzet en meer aanvragen te genereren. Een heel plausibele doelstelling en een (in mijn ogen) hele goede keuze.

Inmiddels is het zo dat we keuzes moeten maken die niet gebaseerd zijn op luxe. Het corona virus zorgt voor veel onduidelijkheid en onzekerheid. Het is niet in te schatten waar het naar toe gaat en hoe hoog de gevolgen zijn.

Elkaar helpen!

Wat ik fantastisch vind, is de helpende hand die we elkaar bieden.

Zo hoorde ik dat een huurbaas zijn huursom met 40% verlaagde. Hij wilde namelijk niet dat iedereen zou omvallen, want daar heeft niemand wat aan. Ook hoorde ik van ondernemers die een factuur mogen zenden ondanks het feit dat hun werkzaamheden op dit moment niet uit te voeren zijn.

Ik heb zelf ook nagedacht over wat ik kan doen. Wat kan ik doen om anderen te helpen? Ik heb helaas geen lading mondkapjes liggen. Maar ik wil wel ondernemers helpen met hun vervolgstap. Daarom heb ik gezocht naar een creatieve oplossing.

Samen op weg

Het idee dat je als onderneming actief mee gaat helpen aan je eigen vindbaarheid. Dat betekent dat we gezamenlijk content gaan ontwikkelingen. Deze zal vervolgens door mij geplaatst en geoptimaliseerd worden.

Deze oplossing zorgt ervoor dat je relatief gezien minder kosten aan mij kwijt bent. Daarnaast biedt het je de kans om je medewerkers maximaal in te zetten. Elk verloren uurtje kan maximaal benut worden. Daarnaast wil ik meedenken over het verspreiden van de betaling. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het totaalbedrag te verspreiden over een heel kalenderjaar.

Een oplossing die ervoor zorgt dat ik over het geheel minder kost. En het biedt u de kans om uw medewerkers maximaal in te zetten. Verder wil ik meedenken over de betaling. Zo is het mogelijk om het totaalbedrag te verspreiden over een kalenderjaar waardoor de druk afneemt.

Samenwerken?

Wil je jouw marketingstrategie een boost geven en voorkomen dat je kostbare tijd en geld verspilt aan de verkeerde dingen? Ik ben Gert Jan Stevens en kan je helpen!

Ik ben niet de verkoper die je probeert vast te pinnen op een SEO-abonnement of je een social media-pakket willen aansmeren. Nee, ik ben hier om je echt te helpen. Ik wil met je meekijken, adviseren en samen met jou de beste aanpak bepalen.

“Van verwarring naar controle. Krijg grip op jouw online-activiteiten”

Geen gedoe, geen onnodige investeringen. Ik zorg ervoor dat jij grip krijgt op je marketing. Samen halen we de bezem door je huidige kanalen en vinden we de perfecte match voor jouw bedrijf. Ik ben hier om je te begeleiden, zodat je met vertrouwen jouw marketingstrategie kunt vormgeven.

Met mijn praktische aanpak voorkom je een hoop ellende en frustratie. Je bespaart tijd, krijgt een duidelijk beeld van jouw strategie en voelt de waarde van elke investering die je doet.

Ben je klaar om jouw marketing naar nieuwe hoogten te brengen? Aarzel niet langer en neem vandaag nog contact met me op voor een vrijblijvend gesprek. Samen zorgen we ervoor dat jouw marketingissues als sneeuw voor de zon verdwijnen en je vol vertrouwen kunt bouwen aan jouw succes!

Vergelijkbare berichten